Elephantsarethelargestanimalso-查字典问答网
分类选择

来自丁雪洁的问题

  Elephantsarethelargestanimalsonland.Foralongtime,theyareveryhelpful.Theycarrybigtrees,takepeoplefromplacetoplace,andareevenusedinwars.Somepeoplethinkit'snoteasytohurtanelephantbecauseitsskinisthicka

  Elephants are the largest animals on land.For a long time,they are very helpful.They carry big trees,take people from place to place,and are even used in wars.

  Some people think it's not easy to hurt an elephant because its skin is thick and hard.In fact,that's wrong.Sometimes,a needle(针) can also be very dangerous for the elephant.

  People say elephants are afraid of mice.This is wrong,too.In fact,elephants have very poor eyesight,so they usually can't see a mouse even if one comes very close to them.If a person has a good memory,people will say that he has an elephant memory.However,up to now,no study shows that elephants have a better memory than any other animal.

  People also believe that when it is time for elephants to die,they will hide themselves in a so-called"elephantgraveyard".Often,hunters try to find such places to get ivories(象牙),but few people really find places like that.In fact,when elephants are old or get sick,they will stay in deep and secret caves(洞穴) until they get better or die.

  阅读短文,选择最佳答案

  1.Elephants can help people a lot EXCEPT___.

  A.to carry heavy trees

  B.to help people build houses

  C.to carry people to different places

  D.to help people fight in the war

  2.Why do some people think it isn't easy to hurt an elephant?___

  A.Because the elephant is too big

  B.Because people can't get close to it.

  C.Because the elephant can kill people.

  D.Because its skin is thick and hard.

  3.What is the possible meaning of the underlined word"graveyard"?___

  A.A place for hiding dead bodies.

  B.A place for animals to play in.

  C.A place with yards and flowers.

  D.A place where elephants are safe.

  4.What can we learn from the passage?___

  A.Elephants are afraid of mice

  B.Elephants have very oor memoris

  C.Elephants cannot see very clearly

1回答
2020-07-29 13:42
我要回答
请先登录
陈思顺

  1.B细节理解题.根据For a long time,they are very helpful.They carry big trees,take people from place to place,and are even used in wars.可知大象可以携带大树,把人从一个地方带到另一个地方,甚至被用于战争.没有提到建房子,故选B.

  2.D细节理解题.根据Some people think it's not easy to hurt an elephant because its skin is thick and hard可知一些人认为大象是不容易受伤的,因为它的皮肤厚而硬,故选D.

  3.A词义猜测题.根据上一句:People also believe that when it is time for elephants to die人们也相信,当大象要死的时候,可知此处应该是:他们会躲在一个所谓的"大象墓地",故选A.

  4.C细节理解题.根据In fact,elephants have very poor eyesight可知大象的视力很差,故选C.

  5.D主旨大意题.根据文章内容Some people think it's not easy to hurt an elephant because its skin is thick and hard.In fact,that's wrong和People say elephants are afraid of mice.This is wrong,too可知我们关于大象的一些想法是不正确的,故选D.

2020-07-29 13:44:35

最新问答

推荐文章

猜你喜欢

附近的人在看

推荐阅读

拓展阅读

  • 大家都在看
  • 小编推荐
  • 猜你喜欢
  •