DoWeSayWhatWeThink?"It'sra-查字典问答网
分类选择

来自彭宝霞的问题

  DoWeSayWhatWeThink?"It'srainingcatsanddogs!"AlthoughthissentenceisnotverycommoninEnglandanymore,itclearlyshowshowwedon'talwayssaywhatwemean.Onethingthatoftengivestroubletolanguagelearnersisthat

  Do We Say What We Think?

  "It's raining cats and dogs!"Although this sentence is not very common in England anymore,it clearly shows how we don't always say what we mean.One thing that often gives troubleto language learners is that they understand every word in a sentence but the meaning remainsunclear-like this sentence that actually means"It's raining very heavily!"However,it's act justidioms(惯用语)that cause difficulties for people learning English.

  The British are often considered to be polite and keep their feelings to themselves,but thiscan be very confusing for non-native speakers.We often don't say what we are thinking--in factwe often say the opposite!Here's an example that will hopefully explain what I mean,"Youshould come mund for tea!"Is this a real invitation or is the person just being polite?Generally,British people are less open than people from other cultures,so we aren't quick to invite peopleinto our homes.This phrase is one of those that we say but often don't really mean,so when nofurther details(细节) are given,you can probably think it was made in the name of politeness!

  But how does this compare to other countries?

  When I lived in India,lots of people would invite me into their homes but I always assumedthat they were just being polite.Of course,I was wrong.The invitations were always from thebottom of hearts,and they did expect me to visit them.I was always surprised by how welcomingpeople were.In fact,I think I spent more time at other people's houses than my own!

  This summer,while working in Austria,one of my friends made me think about invitationsagain.She invited me to join her and her boyfriend for a meal out.Although touched by theinvitation,I immediately had the thought that she was just being polite,so I told her that I didn'twant to interrupt them.She replied with,"If I didn't want you to come,I wouldn't have invitedyou in the first place!"

1回答
2020-08-22 00:02
我要回答
请先登录
史迎春

  53B细节理解题:根据第二段The British are often considered to be polite and keep their feelings to themselves,but thiscan be very confusing for non-native speakers英国人通常被认为是有礼貌的,并保持自己的感情,但这对于非母语的人来说可能是令人困惑的.意思与B项吻合,答案是B.

  54A词义理解题:根据第三段Of course,I was wrong.The invitations were always from the bottom of hearts当然,我错了,邀请总是来自内心深处.推测:我想象/认为原先人们要请我去他们家里做客是出于礼貌.故选A.assume意思是假想,设想.

  55B语义理解题:根据最后一段This reminded me again that politeness depends on which culture we're in这再次提醒我,礼貌取决于我们所处的文化.即在不同的文化环境下人们对于礼貌的看法是不同的.故选B.

2020-08-22 00:03:50

最新问答

推荐文章

猜你喜欢

附近的人在看

推荐阅读

拓展阅读

  • 大家都在看
  • 小编推荐
  • 猜你喜欢
  •