爱因斯坦HowmuchdoyouknowaboutAlber-查字典问答网
分类选择

来自潘伟洪的问题

  爱因斯坦HowmuchdoyouknowaboutAlbertEinstein?AlbertEinstein,bornonMarch14,1879inGermany,wasagreatscientistinthworld.Hewasstrangebecausehehatedhaircutsandnewclothes.Hebelievedinpeace.Allhislife,hehat

  爱因斯坦How much do you know about Albert Einstein?

  Albert Einstein,born on March 14,1879in Germany,was a great scientist in th world.He was strange because he hated haircuts and new clothes.He believed in peace.All his life,he hated war.However,his most famous idea,E=mc2,helped create the world's most dangerous weapon(武器).Many people think he was the smartest person in the world.But Einstein said that he thought like a child with many questions and unusual ideas.

  What did he like?

  Einstein liked learning sailing(帆船运动).He sailed in small boats all his life.He once joked,"Sailing is the sport tht takes the least energy!"

  When Einstein was a child,his mother made him take violin lessons.At first,he didn't like the violin.But then he learned to love music and became a good violinist.Later,he said,"Love is the best teacher."

  Why is the sky blue?

  In 1910,Einstein asked a question which many children often ask,"Why is the sky blue?"After his careful research,he answered the question like this:"It's because light is made up of many colors including blue.When light travels to Earth,gas particles(气体微粒)spread the blue light all over the sky."His answer is true in physics.

  68.The underlined part actually shows Albert Einstein was a/an___ person.

  A.clever

  B.imaginative

  C.childlike

  D.energetic

  69.Einstein___ learning sailing and playing the violin.

  A.was interested in

  B.looked forward to

  C.was known for 

  D.had no interest in

  70.From Paragraph 3we know that___.

  A.mother teaches the best

  B.without mother's push,we can't love anything

  C.interesting is the best teacher

  D.when we love something,we'd like to learn about it

  71.Einstein offered a___ explanation for the question why the sky is blue.

  A.magic

  B.scientific

  C.care

1回答
2020-09-07 05:33
我要回答
请先登录
陈希平

  68.B.推理判断题.A是聪明的.B是有想象力的.C是孩子气的,幼稚的.D是精力充沛的、充满活力的.划线处说"爱因斯坦说他自己就像一个充满疑问和奇怪想法的孩子"可推测出他"想象力很丰富",故答案是B.

  69.A.细节理解题.A是有兴趣的.B是期望、盼望.C是因…出名.D是没有兴趣.根据Einstein liked learning sailing(帆船运动)及But then he learned to love music and became a good violinist.可知他是喜欢帆船运动和小提琴的,故答案是A.

  70.C.细节理解题.A是妈妈是最好的老师.B是没有妈妈的推动,我们不可能爱任何事情.C是兴趣是最好的老师.D是当我们喜欢某个事情的时候,我们要多去了解它.第三段主要讲述了爱因斯坦起初不喜欢学习小提琴,后来慢慢爱上音乐并成为一名优秀的小提琴家及Later,he said,"Love is the best teacher."可知"兴趣是最好的老师",故答案是C.

  71.B.细节理解题.A是神奇的、有魔力的.B是科学的.C是认真的.D是自然的.由最后一段His answer is true in physics可知他对天空为什么是蓝色所作出的解释的"正确的、科学的",故答案是B.

2020-09-07 05:35:39

最新问答

推荐文章

猜你喜欢

附近的人在看

推荐阅读

拓展阅读

  • 大家都在看
  • 小编推荐
  • 猜你喜欢
  •