【Papa,asasonofadirt-poorfarmer-查字典问答网
分类选择

来自穆运峰的问题

  【Papa,asasonofadirt-poorfarmer,leftschoolearlyandwenttoworkinafactory,foreducationwasfortherichthen.So,theworldbecamehisschool.Withgreatinterest,hereadeverythinghecouldlayhishandson,listenedtotheto】

  Papa,as a son of a dirt-poor farmer,left school early and went to work in a factory,for education was for the rich then.So,the world became his school.With great interest,he read everything he could lay his hands on,listened to the town elders and learned about the world beyond his tiny hometown."There's so much to learn,"he'd say."Though we're born stupid,only the stupid remain that way."He was determined that none of his children would be denied ( 拒绝) an education.

  Thus,Papa insisted that we learn at least one new thing each day.Though,as children,we thought this was crazy,it would never have occurred to us to deny Papa a request.And dinner time seemed perfect for sharing what we had learned.We would talk about the news of the day; no matter how insignificant,it was never taken lightly.Papa would listen carefully and was ready with some comment,always to the point.

  Then came the moment-the time to share the day's new learning.

  Papa,at the head of the table,would push back his chair and pour a glass of red wine,ready to listen.

  "Felice,"he'd say,"tell me what you learned today."

  "I learned that the population of Nepal is…"

  Silence.

  Papa was thinking about what was said,as if the salvation(拯救)of the world would depend upon it."The population of Nepal.Hmm.Well…"he'd say."Get the map; let's see where Nepal is."And the whole family went on a search for Nepal.

  This same experience was repeated until each family member had a turn.Dinner ended only after we had a clear understanding of at least half a dozen such facts.

  As children,we thought very little about these educational wonders.Our family,however,was growing together,sharing experiences and participating in one another's education.And by looking at us,listening to us,respecting our input,affirming(肯定) our value,giving us a sense of dignity,Papa was unquestionabl

1回答
2020-09-09 15:52
我要回答
请先登录
尚艳艳

  DDAB

  25.D推理判断题.根据第一句Papa,asasonofadirt-poorfarmer,leftschoolearlyandwenttoworkinafactory,foreducationwasfortherichthen.可知父亲因为穷而无法上学,接受教育的富人的事情,穷人上不起学.故选D.

  26.D推理判断题.根据最后一段Laterduringmytrainingasafutureteacher,Istudiedwithsomeofthemostfamouseducators.Theywereimparting(传授)whatPapahadknownallalong-thevalueofcontinuallearning.可知我了解到一些著名的教育家的思想和父亲的教育思想是一样的,都强调终身学习.说明作者很欣赏父亲的教育思想.故选D.

  27.A分析推理题.根据最后一段Histechniquehasservedmewellallmylife.可知他的教育方式使我受用终生.父亲每天都让孩子们讨论当天所发生的重大事情,以此来让孩子每天都学到新的知识,这样的讨论都是在吃饭的时候进行的.所以"dinnertime"对作者来说就是继续学习.故选A.

  28.B推理判断题.根据第一段Hewasdeterminedthatnoneofhischildrenwouldbedenied(拒绝)aneducation.和第二段Thus,Papainsistedthatwelearnatleastonenewthingeachday.可知父亲决定不能让孩子不接受教育,并坚持要求每天至少了解一个新闻.说明父亲是一个坚持孩子接受教育的人.故选B.

2020-09-09 15:56:39

最新问答

推荐文章

猜你喜欢

附近的人在看

推荐阅读

拓展阅读

  • 大家都在看
  • 小编推荐
  • 猜你喜欢
  •