Growingupisnotalwayseasy.Whenw-查字典问答网
分类选择

来自陆冬磊的问题

  Growingupisnotalwayseasy.Whenwefacedifficulties,aspiritofdependingonyourselfismoreusefulthancryingforhelp.That'swhatHongZhanhui'sstoryofgrowingfromboytomanwithfamilyhardshiptellsus.Hongwasbornin1982ina

  Growing up is not always easy.When we face difficulties,a spirit of depending on yourself is more useful than crying for help.That's what Hong Zhanhui's story of growing from boy to man with family hardship tells us.

  Hong was born in 1982in a poor family in Xihua County(县),Henan Province.When he was only 11,his father became badly ill.And one day he came back with an unwanted baby girl.However,a year later,Hong's mother left home (61)___ So everything hard fell onto the young boy's shoulders:to take care of his father and the sister Chenchen,and to go on to study.

  Although his life was hard,Hong didn't go away from his father and sister.(62)___.He climbed tall trees to get birds'eggs for his sister.He walked two hours at weekends to the market to buy different things to sell around his school.(63)___ To take care of Chenchen,he worked hard to rent a room near his college for her,and send her to school.

  After Hong's story went public,he became a hero in people's eyes.But Hong refused offers from others.He said he felt encouraged by kind offers,but he could depend on his own work.(64)___

  A.He worked in part-time jobs to feed his family

  B.Through his hard life,he has grown up from boy to man.

  C.Because of the hard life,he felt sad and helpless.

  D.She no longer wanted to live such a poor life and face her sick husband.

  E.A few years later,he began to study at a college.

1回答
2020-09-12 00:37
我要回答
请先登录
陈夕松

  61.D推理判断题.根据空前的Hong'smotherlefthome和Soeverythinghardfellontotheyoungboy'sshoulders,可知他的妈妈离开了家,所有的重担都落在了年轻的他身上.可知空中内容应为这两句话的衔接,结合选项,得D选项:她不想再过贫困的生活,面对生病的丈夫.较为符合语境语义.故选D.

  62.A细节理解题.根据空前的Althoughhislifewashard,Hongdidn'tgoawayfromhisfatherandsister虽然他生活得艰难,但是Hong还是没有离他的父亲和妹妹很远.可知他会选择找一份兼职以便照顾他的家人.故选A.

  63.E细节理解题.根据空后的heworkedhardtorentaroomnearhiscollegeforher可知他已经开始上大学了,结合选项,故选E.

  64.B细节理解题.根据空前的buthecoulddependonhisownwork可知他已经独立了,从一个男孩成长为一个男人了.

2020-09-12 00:38:46

最新问答

推荐文章

猜你喜欢

附近的人在看

推荐阅读

拓展阅读

  • 大家都在看
  • 小编推荐
  • 猜你喜欢
  •