Oneday,mygrandpawentfishingand-查字典问答网
分类选择

来自彭海良的问题

  Oneday,mygrandpawentfishingandletmecomewithhim.Hehandedmetherod(鱼竿)andtaughtmehowtothrowmylineintothewater.Thesunwarmedus.Wesatandtalked."IrememberwhenIcouldsithereandwatchthefishswimmi

  One day,my grandpa went fishing and let me come with him.He handed me the rod (鱼竿)and taught me how to throw my line into the water.

  The sun warmed us.We sat and talked."I remember when I could sit here and watch the fish swimming in the water,"he said."Sometimes,they'd jump out and land beside me.I didn't even need a fishing rod then."

  "We have to be patient,"he continued."The fish may come or may not.It doesn't matter.We are out in the sun.It's a beautiful day.If it rained,we couldn't be here.We're lucky to have the warmth of the sun."

  He leaned(依靠)back against a tree."Yes,it's a great day,"he said.

  I watched our bobbers(浮子).No fish pulled them under the water that day.It didn't matter.I was with Grandpa.I felt grown up.Just being with him was special.

  He was well liked by everyone.He had worked hard all his life for what little he had,but he could still find time to laugh.I wanted to be like him when I grew up.

  He was an amazing man.In the short time we had together,he taught me many things:how to fish,the value of a good laugh,the value of a good friend,respect (尊重) for my elders and the importance of working hard and loving harder.This list is long.

  44.How was the weather on that day?___.

  A.Rainy.

  B.Cloudy.

  C.Sunny.

  45.After fishing with Grandpa,the writer___.

  A.enjoyed the time with him

  B.didn't want to fish with him again

  C.felt disappointed for not catching any fish

  46.From the story,we learn that Grandpa___.

  A.was a cheerful person

  B.didn't like to fish at all

  C.didn't get on with others

  47.What does the story mainly tell us?___.

  A.Poor people often have a rich heart.

  B.We should keep a good heart and enjoy life.

  C.Fishing is good for people's minds.

1回答
2020-09-13 21:23
我要回答
请先登录
戴金符

  44.答案:C细节理解题题干的意思是"那天的天气怎么样?"根据短文中的We are out in the sun.It's a beautiful day.If it rained,we couldn't be here.We're lucky to have the warmth of the sun."推断作者和爷爷一起去钓鱼那天天气晴朗,故选C.

  45.答案:A推理判断题根据短文中的No fish pulled them under the water that day.It didn't matter.I was with Grandpa.I felt grown up.Just being with him was special."那天并没有钓到鱼,不过这没关系,那天和爷爷在一起,我感到自己长大了.和爷爷在一起很特别",可以推断那天和爷爷钓鱼后,作者很喜欢和爷爷在一起的时光,故选A.

  46.答案:A推理判断题根据短文后面提到的He was well liked by everyone.He had worked hard all his life for what little he had,but he could still find time to laugh.I wanted to be like him when I grew up."爷爷是一个受人爱戴的人,他一生努力工作,收获却很少,但他仍然能够找到时间开心大笑,当我长大了我想成为一个像他那样的人"可以推断爷爷是一个乐观的人,故选A.

  47.答案:B主旨大意题短文通过和爷爷一起去钓鱼,对爷爷的言谈举止的描述,尤其是通过爷爷对钓鱼的态度--钓不到鱼不重要,重要的是可以享受温暖的阳光,作者主要的目的是告诉我们"人应该保持好的心态,享受生活."故选B.

2020-09-13 21:27:58

最新问答

推荐文章

猜你喜欢

附近的人在看

推荐阅读

拓展阅读

  • 大家都在看
  • 小编推荐
  • 猜你喜欢
  •