PhoneticsProfessorHenryHiggins-查字典问答网
分类选择

来自郭文普的问题

  PhoneticsProfessorHenryHigginsfirstmeetsElizaDoolittle,aflowergirl,neartheRoyalOperaHouse,lateonacoldMarchnight.Elizaissellingflowers.HigginsisoutonhisendlesssearchfornewdialectsofLondon'sspeech.Higginsma

  Phonetics Professor Henry Higgins first meets Eliza Doolittle,a flower girl,near the Royal Opera House,late on a cold March night.Eliza is selling flowers.Higgins is out on his endless search for new dialects of London's speech.

  Higgins makes a bet with Colonel Pickering that he can turn the cockney(伦敦腔)flower girl,Eliza Doolittle,into a lady within three months.To do so,he must change her thick London accent,teach her to speak proper English and teach her manners.

  Higgins looks upon her not as a person but as raw material for his experiment.He trains Eliza for weeks.When no progress is made,Eliza,loses her courage,Higgins loses his temper,and even Pickering's patience wears thin.

  At last she improves.In order to test Eliza,he decides to introduce her to his mother's guests at the Ascot Race Meeting.Eliza proves to be a success.Pickering and Higgins are very proud,and neither of them takes into account Eliza's personal accomplishments in the matter.Eliza has absorbed the sophistication(世故) and the courage to see the unfairness of this,and sheblowsup,demanding recognition.The Professor is astonished.It is as though a statue has come to life and spoken.Eliza rushes out of the house angrily.

  Higgins discovers that he is hurt because Eliza leaves him.He meets her at his mother's flat where she has gone for advice.They argue violently and she storms out.It is only a moment after her departure that Higgins finally wakes up to the fact that Eliza has become an entirely independent and admirable human being.He realizes that he will have a difficult time getting on without her.

  25.From the passage we can see that___.

  A.Eliza has made rapid progress during the first week

  B.turning Eliza into a"lady"is not an easy job

  C.Higgins gives up when no progress is made

  D.Pickering often loses his temper when teaching Eliza

  26.What does the underlined phrase"blow up"mean

1回答
2020-10-18 13:49
我要回答
请先登录
苏应生

  25.答案 B细节理解题 由第二段ElizaDoolittle,intoaladywithinthreemonths.Todoso,hemustchangeherthickLondonaccent,teachhertospeakproperEnglishandteachhermanners可知,将Eliza变成一位"贵妇"不是一件简单的工作.故答案为B

  26.答案C词义猜测题 由下文Elizarushesoutofthehouseangrily提示,blowup表示"生气"的意思,故答案为C.

  27.答案D推理判断题 由最后一段It is only a moment after her departure that Higgins finally wakes up to the fact that Eliza has become an entirely independent and admirable human being.可知说明以前他不认为Eliza是独立的,故答案为D.

2020-10-18 13:53:42

最新问答

推荐文章

猜你喜欢

附近的人在看

推荐阅读

拓展阅读

  • 大家都在看
  • 小编推荐
  • 猜你喜欢
  •