【Wemightthinkweknowwhichcolour-查字典问答网
分类选择

来自蒲如平的问题

  【Wemightthinkweknowwhichcoloursdowhat.TheideathatredwakesusuporbluecalmsusdownisdeeplyrootedinWesternculture.Butdotheyreallychangeourbehaviourinthewaysthatweassume?Whenitcomestoscientificresearch,ther】

  We might think we know which colours do what.The idea that red wakes us up or blue calms us down is deeply rooted in Western culture.But do they really change our behaviour in the ways that we assume?

  When it comes to scientific research,the results are mixed and at times contested.Some studies have found that people do better on cognitive tasks when faced with red rather than blue or green; others show the opposite.The idea is that if you repeatedly have a particular experience surrounded by a certain colour,then you eventually begin to associate that colour with the way you were feeling or behaving.A school career spent reading your teacher's red writing circling your mistakes forever makes you link red with danger.Blue meanwhile is more likely to be associated with calmer situations like marvelling at a big blue expanse of sky.

  Of course there will always be exceptions---the comment from the teacher saying"well done"is also written in red.It is true that people do make different associations with different colours,but whether this translates into behaving in a certain way or succeeding at a particular task is a different question.

  In 2009researchers tried to clarify the situation.They sat their participants at computer screens coloured blue,red or"neutral"and tested them on various tasks.With a red screen people did better on tasks requiring attention to detail,but when the screen was blue they did better on creative tasks.In practice this might be tricky.In a classroom you might want to think creatively some of the time and pay attention to detail at others.

  However,when another team tried to repeat the study with a larger group of people in 2014,the effect of colour disappeared.The initial study consisted of just 69people.In this new,bigger study,of 263volunteers,background colour made no difference.

  So colours might well have an effect,but so far those effects have been difficult to demonstr

1回答
2020-11-18 21:18
我要回答
请先登录
胡宝顺

  58.C写作意图题.根据本文的大意以及本段最后一句话But do they really change our behaviour in the ways that we assume?但他们真的能以我们设想的方式改变我们的行为吗?可知,第一段是为了引出本文的主题,即颜色对我们的行为的影响究竟有多大,故选C.

  59.C 写作意图题.根据第三段whetherthistranslatesintobehavinginacertainwayorsucceedingataparticulartaskisadifferentquestion.可知,作者提到特例意在表明颜色并不一定引起某一行为的发生,故选C.

  60.B推理判断题.根据第四段和第五段以前研究的结果表明,目前还缺乏足够的证据证明颜色是如何影响我们的,故选B.

2020-11-18 21:23:28

最新问答

推荐文章

猜你喜欢

附近的人在看

推荐阅读

拓展阅读

  • 大家都在看
  • 小编推荐
  • 猜你喜欢
  •