Manyyearsago,therelivedaveryri-查字典问答网
分类选择

来自黄明辉的问题

  Manyyearsago,therelivedaveryrichmanwhowantedtodosomethingforthepeopleofhistown.Butfirsthewantedtofindoutiftheyweregoodenoughtogethishelp.Soheputaverylargestone(石头)inthemiddleoftheroadintoto

  Many years ago,there lived a very rich man who wanted to do something for the people of his town.But first he wanted to find out if they were good enough to get his help.So he put a very large stone(石头) in the middle of the road into town.Then he hid(藏) behind a tree and waited.

  Soon an old man came along with his cow(牛)."Who put this stone in the middle of the road?"said the old man,but he did not try to move the stone away.Instead,he passed around the stone and went on his way.Another man came along and did the same thing; then another came,and another.All of them complained(抱怨) about the stone in the middle of the road,but all of them didn't move it away.

  Late in the afternoon,a young man came along.He saw the stone and said,"It will be very dark at night.Some people will come along later in the dark and will fall against the stone."

  The young man then began to move the stone.He pulled with all his strength(力量) to move it to one side.But to his surprise when he found a bag full of (装满) money and a letter under the stone:"This money is for the thoughtful person who takes this stone away from the road.Thank you."

  阅读上面短文,选择最佳答案.

  71.Why did the rich man put a large stone on the road?___

  A.To make life harder for the people of his town.

  B.To find out the strongest man in his town.

  C.To stop people from getting into his town.

  D.To find the right person to get his help.

  72.How many people complained but didn't try to move the stone?___

  A.Two.

  B.Three.

  C.Four.

  D.Five.

  73.Why did the young man decide to move the stone?___

  A.Because he was strong enough to do the job.

  B.Because he had others'safety(安全) on his mind.

  C.Because he knew there was money under it.

  D.Because he wanted to make it safe for himself.

1回答
2020-11-19 02:20
我要回答
请先登录
黄达尧

  71 D细节理解题.根据文章:Many years ago,there lived a very rich man who wanted to do something for the people of his town.But first he wanted to find out if they were good enough to get his help.可知一个有钱人想为他的城镇里的居民做一些好事,但是首先,他想看看他们是否值得他帮助,所以在路中间放了一个大石头,故选D.

  72 C细节理解题.根据文章:Soon an old man came along with his cow(牛)."Who put this stone in the middle of the road?"said the old man,but he did not try to move the stone away.Instead,he passed around the stone and went on his way.Another man came along and did the same thing; then another came,and another.All of them complained(抱怨) about the stone in the middle of the road,but all of them didn't move it away.有四个人一直在抱怨,却没有搬过石头.故选C.

  73 B细节理解题.根据文章:e saw the stone and said,"It will be very dark at night.Some people will come along later in the dark and will fall against the stone."可知年轻人觉得天快黑了,后面的人走夜路会被石头绊倒受伤.所以他的心里有其他人的安全.故选B.

2020-11-19 02:24:02

最新问答

推荐文章

猜你喜欢

附近的人在看

推荐阅读

拓展阅读

  • 大家都在看
  • 小编推荐
  • 猜你喜欢
  •