MoYan,2012'swinneroftheNob-查字典问答网
分类选择

来自楼红伟的问题

  MoYan,2012'swinneroftheNobelPrizeforLiterature(诺贝尔文学奖)wasborninthesmalltownofGaomiinShandongProvince.Hisparentswerefarmers.AndasayoungboyMotookcareofthefamily'sgoats(山羊).Eachdayheto

  Mo Yan,2012's winner of the Nobel Prize for Literature (诺贝尔文学奖) was born in the small town of Gaomi in Shandong Province.His parents were farmers.And as a young boyMo took care of the family's goats (山羊).Each day he took the goats over them when they ate grasses.

  It was a lonely job,but Mo was a smart boy.He enjoyed the green,open land of Shandong.He enjoyed looking up at the blue sky and the white clouds.To pass the time he talked to the goats.He told them his thoughts and some stories.It was the beginning of his life as a storyteller.

  During the Cultural Revolution (文化大革命).Mo had to leave school This was difficult for Mo,because he loved books and he loved reading.Luckily,he found a friend who would lend him books.Later,Mo became a soldier and was able to continue his education.In the end he graduated from Beijing Normal University(北师大).This is where he began to write.

  Although Mo had left Gaomi,Gaomi never left him.Many of his books talk about rural life and the people of Gaomi.For Mo,all of human nature can be seen in the village life of Gaomi.Mo is famous now,but he remains a true son of soil (土地).

  根据短文内容,判断正误,正确的用A,不正确的用B.

  36.Mo Yan won the the Nobel Prize for Literature in 2012.___

  37.As a young boy Mo Yan took care of his family's goats and he hated the job.___

  38.Mo Yan continued studying in a middle school during the Cultural Revolution.___

  39.Mo Yan graduated from Beijing Normal University and this is where he began to write.___

  40.Gaomi never left MoYan because many of his books talk about rural life and the people of Gaomi.___.

1回答
2020-12-05 06:52
我要回答
请先登录
刘惠义

  36.答案A.细节理解题.根据"Mo Yan,2012's winner of the Nobel Prize for Literature (诺贝尔文学奖)",可知莫言是2012年诺贝尔文学奖获得者,故选A.

  37.答案B.推理判断题.从文中第二段"It was a lonely job…He told them his thoughts and some stories."可知即使照看山羊是一件孤单的事情,但莫言却能从中发现乐趣,他喜欢看蓝天白云和草地,喜欢和山羊讲故事.由此判断,他不厌恶这份工作,故选B.

  38.答案B.细节理解题.根据"During the Cultural Revolution (文化大革命).Mo had to leave school.",可知文革期间他不得不离开学校,故选B.

  39.答案A.细节理解题.根据"In the end he graduated from Beijing Normal University(北师大).This is where he began to write.

  ",可知他在北师大毕业并在此开始写作,故选A.

  40.答案A.细节理解题.根据"Gaomi never left him.Many of his books talk about rural life and the people of Gaomi",可知高密从不曾离开莫言,他的很多书中都谈论了高密当地人的生活,故选A.

2020-12-05 06:52:46

最新问答

推荐文章

猜你喜欢

附近的人在看

推荐阅读

拓展阅读

  • 大家都在看
  • 小编推荐
  • 猜你喜欢
  •