48、Technologyhasbecomeanecessa-查字典问答网
分类选择

来自孙恭良的问题

  48、Technologyhasbecomeanecessaryandimportantpartofourlives.Ithaschangedourlivesgreatly.Inmanyways,itmakeslifemoreconvenientforus:wecansendmessagesquicklythroughtheInternet,cookmealsinafewminutesinamic

  48、Technology has become a necessary and important part of our lives.It has changed our lives greatly.In many ways,it makes life more convenient for us:we can send messages quickly through the Internet,cook meals in a few minutes in a microwave,and book train tickets online instead of walking to the station.However,in our increasingly technology-driven world,have we become addictedto technology?

  Not too long ago,many children enjoyed reading a good book in their spare time.Nowadays,teenagers are more likely to be seen playing video games or watching television.Some people even say they can't go without watching their favourite TV programme.

  Similarly,sending letters has become a thing of the past.It has been replaced by email,immediate messaging and other social media (媒体).I think this is a huge shame; for me,there's nothing better than receiving a letter in the post.It shows someone has taken the time to sit down and write something; this is much more private than a conversation online.And for some people,especially the old,new ways of communication aren't so easy to use.I often send letters and postcards to my grandma to tell her about my life in France.

  The presence of social media has,in some ways,turned us into anti-social beings.Instead of meeting up with friends and seeing them face to face,we now spend a lot of lime communicating online.Although online communication has its advantages-especially,enabling us to keep in touch with loved ones in different countries,we shouldn't forget the value of real-life human interaction.It is,after all,in our nature to socialize with others!

  Admittedly (诚然),I spend a lot of time using technology.I depend on the Internet and my laptop to plan lessons for my classes.I use wifi on my phone to send messages via apps such as Viber and Snapchal.Even so,when I'm on holiday it is nice to turn it all off and have a break.Taking a break from technology is setting yourself free.

  48.T

1回答
2020-12-09 07:07
我要回答
请先登录
胡大伟

  48-51:CDBB

  48.C考查细节理解.根据文中的However,inourincreasinglytechnology-drivenworld,havewebecome addictedtotechnology?然而,在我们日益科技化的世界里,我们是否沉溺于科技?skillfulat熟练于;interestedin对..感兴趣;dependenton 依赖于;disappointedat对…失望;故答案是C.

  49.D考查细节理解.根据文中的 this is much more private than a conversation online.这比在线谈话更私密.故答案是C.

  50.B考查细节理解.根据文中的Insteadofmeetingupwithfriendsandseeingthemfacetoface,wenowspendalotoflimecommunicatingonline.我们不再与朋友见面,面对面地见面了,我们现在花了很多时间在网上聊天.可知面对面交流非常重要,故答案是B.

  51.B考查细节理解.根据文中的最后一段:Admittedly (诚然),I spend a lot of time using technology.I depend on the Internet and my laptop to plan lessons for my classes.I use wifi on my phone to send messages via apps such as Viber and Snapchal.Even so,when I'm on holiday it is nice to turn it all off and have a break.Taking a break from technology is setting yourself free.诚然,我花了很多时间使用科技.我依靠互联网完成我的计划.我用我的手机通过WiFi等应用Viber和Snapchal发短信.即便如此,当我在假期很高兴把所有都关掉.从技术突破是让自己自由.可知要合理使用技术,故答案是B.

2020-12-09 07:08:56

最新问答

推荐文章

猜你喜欢

附近的人在看

推荐阅读

拓展阅读

  • 大家都在看
  • 小编推荐
  • 猜你喜欢
  •