【Thesedayshaze(雾霾)isaroundushe-查字典问答网
分类选择

来自蒋锋的问题

  【Thesedayshaze(雾霾)isaroundushereandthere.Infact,everyonehasthepowertochangetheirlivinghabitstohelpreduceit.Manylocalgovernmentscallontheirpeopletotakeactiontomaketheaircleaner.Transportisoneoftheb】

  These days haze(雾霾)is around us here and there.In fact,everyone has the power to change their living habits to help reduce it.Many local governments call on their people to take action to make the air cleaner.

  Transport is one of the biggest contributors(促成物)to haze.When,where,how,why and what you drive all affect air quality (质量).When one drives to work for one year,he uses as much energy as a bus rider uses in 10years.So walk or ride your bicycle to work or school whenever possible.If necessary,you can use public transport instead of your car.Each person using public transport for a year instead of a car can save nearly a ton of pollutants,including CO2,from going into the air.

  Carpooling (拼车) is another way to reduce carbon emissions (排放).Carpooling is the sharing of car journeys so that more than one person travels in a car.It immediately reduces your car's emissions by half.

  Lots of our energy supply comes from burning coal,another contributor to haze.By cutting down your electricity use,you are cutting down on haze.So you may try to reduce your use of electricity by turning off lights,using your air conditioner wisely during the summer months,or updating (更新) your electrical appliances (电器) to low-energy models.For example,you can use energy-saving lamps that require less energy and last 10times longer than common bulbs.

  61.Who should play an important role in reducing haze?___

  A.City cleaners.

  B.Common people.

  C.Local governments.

  62.From Paragraph 2,the writer thinks we should___.

  A.try not to drive so much

  B.give up driving cars

  C.improve our cars

  63.What is the main cause of haze?___

  A.Transport.

  B.Carpooling.

  C.Coal.

  64.We should reduce the use of electricity because___.

  A.coal is now expensive

  B.we can save a lot of money

  C.it's good for our environment

  65.Which can be the

1回答
2020-12-21 19:55
我要回答
请先登录
孙国栋

  61.答案:B.细节理解题.根据第一段Infact,everyonehasthepowertochangetheirlivinghabitstohelpreduceit.事实上,每个人都有能力改变他们的生活习惯,以帮助减少它.这里的it代指haze雾霾.因此普通人在减少雾霾方面扮演着重要角色.选B.

  62.答案:A.细节理解题.根据第二段Sowalkorrideyourbicycletoworkorschoolwheneverpossible因此,尽可能步行或骑自行车上班或上学.可知,作者认为应该尽量少开车.选A.

  63.答案:A.细节理解题.根据第二段第一句Transportisoneofthebiggestcontributors(促成物)tohaze.运输是雾霾的最大促成者之一.可知,运输主要导致雾霾,选A.

  64.答案:C.细节理解题.根据最后一段第一行Bycuttingdownyourelectricityuse,youarecuttingdownonhaze.通过减少你的电力使用,你正在减少阴霾.可知,减少使用电力是因为对环境有好处.选C.

  65.答案:B.主旨大意题.根据第三段第一句Carpooling(拼车)isanotherwaytoreducecarbonemissions拼车是另一种减少碳排放的方式.最后一段第一行Bycuttingdownyourelectricityuse,youarecuttingdownonhaze.通过减少你的电力使用,你正在减少阴霾.第二段Sowalkorrideyourbicycletoworkorschoolwheneverpossible因此,尽可能步行或骑自行车上班或上学.可知,短文主要介绍应该如何减少雾霾,因此答案是B.

2020-12-21 19:57:20

最新问答

推荐文章

猜你喜欢

附近的人在看

推荐阅读

拓展阅读

  • 大家都在看
  • 小编推荐
  • 猜你喜欢
  •