【TheWorldBankisoneofthelargest-查字典问答网
分类选择

来自刘君强的问题

  【TheWorldBankisoneofthelargestsuppliersofdevelopmentassistance(援助).Itsmaingoalistoimprovelivingconditionsforpoorpeoplethroughouttheworld.Lastyear,itprovidedmorethanseventeenthousandmilliondollarsinloans】

  The World Bank is one of the largest suppliers of development assistance (援助).Its main goal is to improve living conditions for poor people throughout the world.Last year,it provided more than seventeen thousand million dollars in loans (贷款) for developing countries to help end poverty.

  The money was sent to reduce debt (债务) for some of the poorest countries in the world.That program was aimed to increase debt assistance and provide it faster than in the past.As a result,twenty-three countries received debt assistance last year as compared to seven countries the year before.

  The World Bank does more than just provide loans,however.It believes that continued poverty reduction comes from investing in the people of a country-especially through education and health programs.

  The World Bank employs engineers,economists,public policy experts and social scientists to create these kinds of programs.These professionals also provide developing countries with the necessary technical help to carry out the programs.

  The Bank has helped to make great progress in developing nations,where life expectancy (寿命) has increased and baby and child deaths have decreased,and more adults now can read than in the past.

  However,at recent World Bank meetings,opponents say Bank programs make developed nations richer and developing nations poorer.Others say the organization's activities result in environmental damage.

  66.The World Bank aims to.___

  A.help better people living conditions in poor countries

  B.help reduce debts for some of the poorest countries in the world

  C.get money from providing loans for developing countries

  D.become the largest supplier of development assistance

  67.Debt assistance was offered by the World Bank Last year to___.

  A.more rich countries

  B.fewer developing countries

  C.more developing countries

  D.fewer developed countries

1回答
2020-12-21 22:27
我要回答
请先登录
崔颢

  66A细节理解题.根据Itsmaingoalistoimprovelivingconditionsforpoorpeoplethroughouttheworld.可知世界银行的主要目标是帮助全世界的穷人改善生活条件.故选A.

  67C细节理解题.根据twenty-threecountriesreceiveddebtassistancelastyearascomparedtosevencountriestheyearbefore.去年23个国家收到债主援助,前年是7个国家,可知援助的国家更多了.故选C.

  68A细节理解题.根据TheWorldBankdoesmorethanjustprovideloans,however.Itbelievesthatcontinuedpovertyreductioncomesfrominvestinginthepeopleofacountry-especiallythrougheducationandhealthprograms.除了提供债务援助,还提供教育和健康项目.

  TheWorldBankemploysengineers,economists,publicpolicyexpertsandsocialscientiststocreatethesekindsofprograms.Theseprofessionalsalsoprovidedevelopingcountrieswiththenecessarytechnicalhelptocarryouttheprograms.提供技术帮助.可知选项B,C和D都是正确的,选项A是教育人们,与文章提到的教育项目不符,故选A.

  69D细节理解题.根据opponentssayBankprogramsmakedevelopednationsricheranddevelopingnationspoorer可知反对者认为银行的项目使得发达国家更富有,发展中国家更贫穷,即加大了贫富差距.故选D.

  70C文章大意题.文章主要讲述了世界银行的一些援助行为.故选C.

2020-12-21 22:31:50

最新问答

推荐文章

猜你喜欢

附近的人在看

推荐阅读

拓展阅读

  • 大家都在看
  • 小编推荐
  • 猜你喜欢
  •