WhenTheNewRepublicmagazinepred-查字典问答网
分类选择

来自李建春的问题

  WhenTheNewRepublicmagazinepredictedwhowouldwinthe2016NobelPrizeinliteratureonOct.6,itsaid:"NotBobDylan.That'sforsure."Buttheawardcameasasurprisetomany.OnOct13,thefamousUSmusicianwasnamedtheNo

  When The New Republic magazine predicted who would win the 2016Nobel Prize in literature on Oct.6,it said:"Not Bob Dylan.That's for sure."

  But the award came as a surprise to many.On Oct 13,the famous US musician was named the Nobel laureate by the Swedish Academy.He has"created new poetic expressions within the great American song tradition",according to the organization.

  Although Dylan,75,is not really thought to be a literary writer,he has given the world a lot of creative works over 50years,especially when it comes to his folk songs.

  In his 1985album Biograph,Dylan wrote about the appeal of folk music to him.Rock songs"weren't serious enough or didn't reflect life in a realistic way",according to Dylan.But folk,was"a more serious type of thing.The songs are filled with more sadness,more joy…much deeper feelings."

  Dylan's music and lyrics(抒情诗) spoke to many people during the 1960s.His lyrics were often about great political issues,such as the civil rights movement.The 1960s were a time of change when the young were making sure that their voices were heard.The idea is most famously expressed in Dylan's The Times They Are a-Changin'(1964),which warns the world,"You better start swimming or you'll sink like a stone.For the times they are a-changin'!"

  There were complaints that a literary prize had been given to a singer.But ancient"Greek poets Homer ND Sappho wrote poetic works that were meant to be listened to,that were meant to be performed,often with instruments and it's the same way with Dylan",the Swedish Academy's permanent secretary Sara Danius told CNN.

  It could even be said that giving the important prize to Dylan has brought back an old literary tradition.The millions whose lives Dylan's words and music have changed will surely welcome the award.

  28.Dylan found folk music attractive because___.

  A.It brought joy to people.

1回答
2020-12-25 01:27
我要回答
请先登录
房芳

  28--31CCAA

  28.C细节理解题.根据第四段But folk,was"a more serious type of thing.The songs are filled with more sadness; more joy …much deeper feelings".可知,在Bob看来,民族音乐更能反映生活,其中蕴含更多情绪,能带来更深的思考.故选C.

  29.C推理判断题.根据第五段Dylan‟s music and lyrics spoke to many people during the 1960s.可知,Dylan20世纪60年代的歌唱出了那时候许多人的心声.故选C.

  30.A推理判断题.根据最后两段的描述,可知歌词也属于文学作品,也是人们用来聆听品味的东西,是文学的一种形式.故选A.

  31.A态度意图题.根据本文对于Bob Dylan的正面的描述以及获得诺贝尔文学奖的正面消息,其实也就表达了作者自己的内心感受,他是非常支持这一奖项决定的,相信也有许多人是支持的.故选A.

2020-12-25 01:30:07

最新问答

推荐文章

猜你喜欢

附近的人在看

推荐阅读

拓展阅读

  • 大家都在看
  • 小编推荐
  • 猜你喜欢
  •