TheNationalOutlineforMediumand-查字典问答网
分类选择

来自刘鑫屏的问题

  TheNationalOutlineforMediumandLongTermEducationReformandDevelopment(2010-20)wasreleasedovertheweekend.Herearesomeofthehighlights:Four-percenteffortThegovernmentsaysspendingoneducationwillbe4percentofGDPby2012

  The National Outline for Medium and Long Term Education Reform and Development (2010-20)was released over the weekend.Here are some of the highlights:

  Four-percent effort

  The government says spending on education will be 4percent of GDP by 2012.globally,average spending on education is about 4.5% of GDP.China spend 3,33% in 2008.according to Hu Angang,of Tsinghua University's Center for China Studies,even if China reaches that goal,it will only rank about 100th out of 188countries.

  Administrative rank

  Administrative rankings for school leaders are to be phased out to tackle the bureaucracy (官僚机构) problem that limits educational development,according to Cheng Fangping,of the national Institute for Educational Research.Areas like teaching programs,scientific research,and technological development will be more independent.

  Vocational Education

  The system will be free of charge.According to Wu Yan,of Beijing Institute of Educational Sciences,this will be key to developing China's production capacity and will improve poor people's lives dramatically.

  Entering college

  Universities could eventually have the freedom to choose some of their own high school applicants.Normally,students are accepted based on the uniform national exam scores.Also,students who agree to go to a remote area could be admitted to university under special circumstances.The most likely change could come on the college entrance English test,which might be modeled on the IELTS or TOEFL.Students will be able to take it several times and pick their best score.

  56.Which of the following is true in the future according to the passage?___

  A.Applicants could take the IELTS or TOEFL instead of the college entrance English test.

  B.Colleges will be given the right to choose all of their own applicants.

  C.Vocational education will be party free to make people's lives better.

  D.Applicants could

1回答
2020-12-24 20:01
我要回答
请先登录
杜洪伟

  56.D.细节理解题.根据文章最后一段"The most likely change could come on the college entrance English test,which might be modeled on the IELTS or TOEFL.Students will be able to take it several times and pick their best score"最有可能的变化会对高考英语测试,这可能是仿照雅思或托福成绩,学生将能够多次参与考试,取最好成绩;故选D.

  57.C.词义推断题.根据文章最后一段"Normally,students are accepted based on the uniform national exam scores"通常情况下,学生接受的基础上,全国统一考试成绩;可知词义为统一,相同的;故选C.

  58.C.细节理解题.根据文章第二段"even if China reaches that goal,it will only rank about 100th out of 188countries"即使中国达到这一目标,还是在188个国家中排名100以外;故选C.

  59.A.推理判断题.根据文章第三段"Administrative rankings for school leaders are to be phased out to tackle the bureaucracy (官僚机构) problem that limits educational development"学校领导行政权利被释放来解决官僚(官僚机构)限制了教育的发展的问题;可知学校领导人将有更多的自由来管理学校;故选A.

2020-12-24 20:04:56

最新问答

推荐文章

猜你喜欢

附近的人在看

推荐阅读

拓展阅读

  • 大家都在看
  • 小编推荐
  • 猜你喜欢
  •